Opret en hjemmeside

Når du har fundet idéen til din nye hjemmeside, så skal hjemmesiden laves. Det kan være et stort arbejde at oprette en hjemmeside hvis man ikke har prøvet det før. Dog findes der en helt masse guides på nettet til hvordan du kan lave en hjemmeside fra bunden. Det er faktisk slet ikke så krævende som det lyder. Jeg vil prøve at vise dig lidt på rette vej.

 

Først skal du vælge hvilken platform du vil benytte til at oprette din nye hjemmeside. Der findes nemlig utroligt mange platforme som tilbyder hjælp til oprettelse af en hjemmeside, så du undgår at skulle kode helt fra bunden. Builtwith har lavet en statistik over hvilken platform der fortrækkes blandt brugerne til at bygge websites, her er WordPress storfavorit med hele 43% af markedet. Dette skyldes bl.a. at WordPress er en gratis platform hvorimod de andre som Wix og Squarespace er betalingsløsninger. Men når det er sagt, så er det selvfølgelig lettere at bruge en af betalingsløsningerne, da de er bygget lavet til netop nybegyndere. Dog ønsker de fleste der opretter en ny hjemmeside ønsker en gratis hjemmeside, hvilket selvfølgelig er til at forstå.

 

opret hjemmeside wordpress

 

I Danmark alene er der 32.170 aktive hjemmesider der er oprettet med WordPress, hvilket udgør over en tredjedel af alle aktive hjemmesider i Danmark. WordPress udgør nemlig hele 43% af alle hjemmesider oprettet i Danmark. Antallet af hjemmesider oprettet med WordPress har de seneste årtier haft en stor stigning.

oprette wordpress hjemmeside

 

Andre læser også: Gratis markedsføring til din hjemmeside

Men hvordan laver man en hjemmeside i wordpress?

Nu ved du hvor populær WordPress er i forbindelse med at oprette din nye hjemmeside, men hvordan bruger man så det såkaldte WordPress?

Den danske Youtuber og iværksætter, Rune Lillevang, har lavet en super detaljeret guide til hvordan du som nybegynder kan oprette en hjemmeside i netop WordPress, som jeg personligt ville anbefale at se.